Πεζοπορία από το μοναστήρι της Αγίας Άννας Καλαβαρδών έως και την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Καμείρου

Κυριακή 23 Απριλίου 2017. Η διαδρομή εκτείνεται εντός του πανέμορφου ευρύτερου δασικού και αγροτικού περιβάλλοντα χώρου της περιοχής Καλαβαρδών – Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου, η οποία φέρει έντονα τα σημάδια της προϊστορικής περιόδου, της αρχαϊκής, κλασικής, ελληνιστικής, αλλά και της νεότερης ιστορίας μας, {Μοναστήρι Αγίας Άννας – Αρχαία (Κάμιρος) Κάμειρος – κατάλοιπα γερμανικού στρατιωτικού νεκροταφείου Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Μοναστήρι Αγίας Άννας}.

Διοργανώνεται από το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σε αγαστή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβαρδών «Κάμειρος». Η πεζοπορία θα έχει αφετηρία το μοναστήρι της Αγίας Άννας της περιοχής Καλαβαρδών, έως και την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας (Καμίρου) Καμείρου, με επιστροφή και πάλι στην αφετηρία από τον ίδιο δασικό-αγροτικό δρόμο.

Η αθλητική και πολιτιστική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, εκτός των άλλων, με την αρωγή της Τοπικής Κοινότητας Καλαβαρδών, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καλαβαρδών και την ευγενική σύμπραξη των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και των εθελοντικών ομάδων που συμβάλλουν πάντα σε ταυτόσημες εκδηλώσεις του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Ρόδου.

Καλούμε λοιπόν όλους τους τακτικούς φίλους μας πεζοπόρους, καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σ’ αυτήν την μεγάλη και δραστήρια ομάδα μας, να αφήσουν την ημερομηνία της Κυριακής 23 Απριλίου 2017, «ανοικτή» και να μας ακολουθήσουν για άλλη μια φορά.

Όπως συνηθίζεται πάντα η εκδήλωση θα καταλήξει σε μουσικοχορευτικό απόγευμα, υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβαρδών «Κάμειρος», εντός του υπέροχου αύλειου χώρου του μοναστηριού της Αγίας Άννας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


rodosevents.gr 2006 - 2017 | ημερολόγιο εκδηλώσεων Ρόδου