«Τρεις Αδελφές» του Αντόν Τσέχοφ από τη θεατρική ομάδα Πράξις

17 έως 24 Μαρτίου στις 21:15 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης.

Τρεις αδελφές που έχουν «ξεμείνει» μετά τον θάνατό του στρατιωτικού πατέρα τους στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, ζουν μια ανιαρή καθημερινότητα μαζί με τον αδελφό τους καθώς ονειρεύονται την ευτυχία στη γη της επαγγελίας, στην πόλη τους τη Μόσχα, που από μικρές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν.

Η Όλγα, η μεγαλύτερη, είναι δασκάλα σε σχολείο της περιοχής. Η Μάσα είναι παντρεμένη με έναν καθηγητή τον οποίο θεωρεί ανίκανο να της προσφέρει όλα όσα ονειρεύεται. Η Ιρίνα, η μικρότερη, είναι εκείνη που περισσότερο από τις άλλες τολμάει να κάνει όνειρα και να φαντάζεται το μέλλον τους στη Μόσχα, στη μεγάλη πολιτεία που για αυτήν σημαίνει πραγμάτωση κάθε ονείρου και ελπίδας. Ένας αξιωματικός που έρχεται στην πόλη τους θα ταράξει τον κόσμο της Μάσας η οποία επιχειρώντας να ξεπεράσει την αβάσταχτη πλήξη της θ αφεθεί να βιώσει μαζί του τον έρωτα.

Πρόκειται για το πιο γνωστό και αγαπημένο έργο του Α. Τσέχωφ το οποίο περιστρέφεται γύρω από τις ματαιωμένες ελπίδες και την αναζήτηση της ψευδαίσθησης της ευτυχίας, καθώς οι ήρωες του στρέφουν το βλέμμα στο παρελθόν, εξιδανικεύοντας το, παραμελώντας το παρόν ενώ η ζωή τους λειτουργεί σαν δηλητήριο που λίγο λίγο κατατρώει τα σωθικά τους. Ο Αντόν Παύλοβιτς Τσέχωφ ο οποίος θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας ,άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα.

Σκηνοθεσία -προσαρμογή : Κώστας Κατσουλάκης
Σκηνικά : Ανδρομάχη Μπατζούκη
Βοηθός σκηνοθέτη : Γαβριήλ Καρπάθιος – Κατερίνα Τουβρά

Παίρνουν μέρος οι: Γιώργος Άγριος, Γιάννης Αποκούραστος , Ρούλα Βασιλοπούλου, Χρυσούλα Κόζα, Βαλέριος Λινάρδος , Ανδρομάχη Μπατζούκη, Βάσω Ντελλάκη,Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Παστρικός, Γεωργία Παντελή Μπραϊκίδη, Καθολική Περνάρη, Κώστας Χαρτοφύλης.

Εισιτήρια προπωλούνται απο το Σάββατο 11 Μαρτίου:
Αυλή μεζεδοπωλείο ( πεζόδρομος Κωστή Παλαμά 17)
Σκούφος ζαχαροπλαστείο ( Νικ .Πλαστήρα 13)
Πλατής κοσμηματοπωλείο ( Κωνστ. Υδραίου 64 )

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης 10 ευρώ . Στο ταμείο 12 ευρώ. Εισιτήρια φοιτητών και ανέργων 9 ευρώ.

facebook event

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


rodosevents.gr 2006 - 2017 | ημερολόγιο εκδηλώσεων Ρόδου